Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Williams už necítí bolest, obává se Coulthard

 Williams už necítí bolest, obává se Coulthard

Dokáže najít ztracenou vášeň?

Se čtyřmi body na kontě a posledním místem v Poháru konstruktérů je tato sezona zatím nejhorší v historii Williamsu, ačkoli výsledky před rokem 2014 nejednou nebyly o moc lepší. David Coulthard, jenž za Williams závodil v letech 1994 a 1995 a získal s ním své první vítězství v F1, se obává, že tým se již sžil s pozicí outsidera a nebude schopen se z ní dostat.

"Dělám si starosti o Williams," nechal se slyšet skotský jezdec. "Nevidím u něj bolest z velkého zklamání, jakou jsme vídali v minulosti. Můžete lidem lhát o svých pocitech, ale nedokážete předstírat vášeň. Velmi rád bych viděl, jak tento tým znovu objevuje svou vášeň. Williams má v padoku výjimečné místo díky úspěchům z minulosti, ale čas běží a na starou slávu se zapomíná. Doufám, že to dokážou otočit."

Coulthard se zmínil i o svém dalším bývalém zaměstnavateli. Slabé výsledky McLarenu v této sezoně ho překvapily, ale věří, že má vše potřebné k návratu mezi špičku, bude-li mít správné vedení.

"Nechápu, proč teď procházejí tak těžkým obdobím, ale vždy záleží na lidech. Lidé, kteří navrhli a postavili tento vůz, buď neměli dostatek zdrojů, nebo je měli, ale nevyužili je správně. Takže zodpovědní jsou oni. Ron Dennis říkával: Já nenavrhuji vůz, já ho nestavím  a ani v něm nejezdím, takže za nic z tohoto nenesu zodpovědnost. A měl pravdu. On byl zodpovědný za vizi společnosti, shánění sponzorů, aby inženýři měli zdroje na to přijít s dobrým vozem. Myslím si, že Zak (Brown) a Gil (de Ferran), někdo s duší závodníka, dokáže dát týmu správný směr, ale bude to chtít čas," uvedl Coulthard.