Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Podivná volba pneumatik McLarenu byla úmyslná

Podivná volba pneumatik McLarenu byla úmyslná

Tým neprošvihl žádné termíny

Sklerotici zřejmě v McLarenu nepracují. Toto podezření vzniklo poté, co vyšlo najevo, že tým si pro VC Japonska vybral nezvyklou kombinaci čtyř sad superměkkých a středních a pěti kolekcí měkkých pneumatik.

Šuškalo se, že ve Wokingu zapomněl někdo v termínu odeslat příslušný požadavek a tak bylo stáji přiděleno obutí „z moci úřední“. McLaren se vůči těmto nelichotivým pověstem zuřivě bránil.

Došli jsme k názoru, že auto lépe funguje na tvrdší směsi. Bohužel jsme se mýlili,“ přiznal sportovní ředitel Gil de Ferran. „Kvůli tomu jsme měli po celý víkend, co se gum týče, dost svázané ruce. Nic jiného za tím nehledejte.“ McLaren především nemohl nejměkčí alternativu vůbec použít v trénincích.

 

McLaren opravdu výrazně vybočil z řady

 

Definitivní tečku za touto pseudoaférou dalo vyjádření Charlieho Whitinga. „Nejsem si vědom toho, že by se někdo v tomto ohledu opozdil,“ uvedl ředitel velkých cen. „Pokud bychom zjistili, že se někdo den před uplynutím lhůty (ta končí 14 týdnů před začátkem podniku) neozval, hned bychom mu volali a upozornili ho na to. Tento případ však tentokrát nenastal.