Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamilton tvrdí, že Renault šlape ve výškách výborně

Hamilton tvrdí, že Renault šlape ve výškách výborně

Mercedes: První řada mimo možnosti

Poprvé od závodu v Monze nebude mít Mercedes zastoupení v první řadě na startu. Po nádherné kvalifikační bitvě obsadil Hamilton třetí a Bottas páté místo. Stejně jako největší soupeři vyrazí do závodu na pneumatikách z ultraměkké směsi.

Lewis Hamilton (3. místo) byl z výsledku kvalifikačního souboje viditelně rozladěný. Rozložení sil komentoval slovy: „Red Bull byl v prostředním úseku velmi rychlý. Je vidět, že motor Renault šlape ve velké nadmořské výšce výborně a stejně tak kompletní stroj seřízený na velkou přítlačnou sílu. Podle mě si dnes jel vlastní ligu. Proto jsem rád, že jsem tak těsně za ním. V pátek jsme neměli špatnou rychlost, ale i tak měl Red Bull převahu. Od včerejška jsme se dokázali o něco zlepšit, takže doufám, že s ním dokážeme soupeřit a při startu třeba i získat nějakou výhodu.“ 

 

Lewis Hamilton sice startuje z druhé řady, ale stále má velmi blízko k zisku titulu

Včera to pro nás nevypadalo dobře, ale dnes jsem měl z auta daleko lepší pocit; náš výkon se hodně zvedl. Také bych rád poděkoval našim mechanikům, protože odvedli skvělou práci. Za necelou hodinu a půl dokázali auto rozebrat a vyměnit motor – a vůz pak fungoval dobře. Po opravě auta probíhala kvalifikace bez problémů, ale v třetí části se mi nepodařilo zajet perfektní kolo. Už jsem se necítil tak dobře jako v předcházejících kvalifikačních jízdách. Ale aspoň jsme k čelu mnohem blíž než v pátek. První řada dnes byla asi mimo naše možnosti. Co do naměřených časů jsme se dost přiblížili Ferrari. Hned od startu je tady dlouhá rovinka, což znamená, že když nestartujeme z první řady, mohli bychom mít vlastně výhodu, kdyby se nám povedlo vyvézt za vozy před sebou,“ myslí si Valtteri Bottas (5. místo).