Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Honda nepřidala 20 koňských sil

Honda nepřidala 20 koňských sil

Soustředila se na výdrž a spolehlivost

Tak je nejnovější verze pohonné jednotky Hondy o 20 koňských sil výkonnější než ta ze začátku sezony, nebo není? Odpovědí je jasné ne. Není, jak přiznal i sám Helmut Marko, jenž tuto kachnu vypustil do světa po závodě v Číně. Ne všechno, co je řečeno na mikrofon nebo diktafon, musí být pravdou. V rozhovoru pro Auto Bild svůj výrok "upřesnil".

"Navýšení výkonu o 20 koňských sil, to není přesné," přiznal poradce Red Bullu pro motorsport. "Je to méně, ale můžeme motor déle vystavovat vyšší zátěži bez obav o spolehlivost."

Více nám řekne šéf týmu Red Bull Christian Horner.

"Dosud jsme s motorem neměli žádné problémy, v testech ani v závodech. Nový motor dostáváme poté, co se objevil problém s ním ve voze týmu Toro Rosso, ale zároveň nám umožní v závodě déle setrvat v agresivním režimu," vysvětlil.

Motory použité v Austrálii, v Bahrajnu a v Číně nejspíš ještě neřekly poslední slovo. Mohly by se vrátit do akce na některém z pomalejších okruhů, nebo poslouží v pátek, aby se nové používaly pouze v sobotu a v neděli.

"Další krok máme naplánovaný na prostředek roku," řekl Marko.

"Pokud budeme muset použít více motorů, ale dostane nás to na dosah Mercedesu a Ferrari, tak já budu absolutně spokojený," dodal Max Verstappen. "Loni jsem dokázal, že na stupních vítězů můžeme být i po startu zezadu, takže v tom nevidím velký problém."