Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Silverstone přiznal, že dohoda není na obzoru

Silverstone přiznal, že dohoda není na obzoru

Jednání podle všeho uvízla na mrtvém bodě

Tak pořád ne. Okruh v Silverstone stále nemá platnou smlouvu pro pořádání VC F1 v příští a následujících sezonách. Přitom se věc již brala jako prakticky hotová.

Jenže teď předseda British Racing Drivers Clubu (BRDC), který je vlastníkem areálu, John Grant v dopisu členům přiznal, že dohoda neexistuje. A dokonce se ani nerýsuje na obzoru. Informoval o tom web RaceFans.

Adresáty má uklidnit alespoň tvrzení, že další kolo vyjednávání se už chystá. Grantova snaha je jasná – rád by oznámil radostnou zprávu v rámci víkendu velké ceny 12. až 14. července.

Spor se táhne od okamžiku, kdy Silverstone použil výstupní klauzuli ve stávajícím kontraktu, uzavřeném ještě s Berniem Ecclestonem. Ten měl původně platit až do roku 2026, jenže BRDC se nechtělo platit příliš vysoký licenční poplatek. Liberty Media zase patrně nehodlá slevit ani o penci. 

Šéf BRDC John Grant zatím nemá dobré zprávy

Obě strany hrají o vysoké sázky. Šéf F1 Chase Carey deklaroval, že zařazení VC Nizozemska a Vietnamu do kalendáře 2020 nepřinese zvýšení počtu podniků. Dva z pětice pořadatelů, kteří mají pořád prázdné ruce (Barcelona, Hockenheimring, Mexico City, Monza a Silverstone), musejí proto z kola ven.

Monza se zdá být za vodou a Mexico City, kde chybí i politická vůle k organizování takové akce, naopak už zcela pod hladinou. Jako druhý žhavý adept na vyřazení je obvykle označována Barcelona.

Nejet v kolébce šampionátu, kterou Silverstone je, by bylo asi pro hodně lidí obtížně stravitelným soustem. Jenže to jsme si před lety říkali i v případě Francie nebo Německa…