Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Agent 007 absolvoval misi 1007 s povolením vyhrát

Agent 007 absolvoval misi 1007 s povolením vyhrát

James Bond u Red Bullu

Velká cena Velké Británie byla v mistrovství světa F1 závodem číslo 1007. Byla v tom proto velká symbolika, když jeden z předních týmů Red Bull navštívil proslulý agent 007. Daniel Craig alias James Bond by své filmové povolení zabíjet tentokrát jistě vyměnil za povolení vyhrát. Týmu se to sice nepodařilo, ale napětím závod nijak nezaostal za populárními bondovkami.

Pravý důvod návštěvy zatím posledního představitele filmového Jamese Bonda však byl úplně jiný. Třetí nejúspěšnější tým letošní sezony se totiž plným názvem jmenuje Aston Martin Red Bull Racing. A právě automobilka Aston Martin byla častým dodavatelem vozů pro jednotlivé díly bondovek.

Legendární Aston Martin DB5 si poprvé zahrál ve filmu Goldfinger z roku 1964 a řídil ho Sean Connery. O rok později se objevil také v příběhu Thunderball. Ale zajezdil si s ním i Pierce Brosnan v roce 1995 ve filmu GoldenEye (Zlaté oko). Jistě si pamatujete na honičku s rudým Ferrari 355 GTS, řízeným Xenií Onatoppovou, kterou hrála Famke Janssenová.

Podobnou bitvu předvedli jezdci Red Bullu a Ferrari také v dnešní VC Velké Británie. Vozy slavné britské značky se představily také v dalších dílech: Tomorrow Never Dies (Zítřek nikdy neumírá), Casino Royale, SkyFall či Spectre.

V Silverstone se vozy týmu Red Bull představily s výraznými číslicemi 007 na kapotě a jezdci oblékli speciální kombinézy. Pochopitelně u toho nemohl chybět současný představitel Jamese Bonda. 

Daniel Craig si se zájmem prohlédl monoposty týmu Red Bull

Při návštěvě boxu zleva Daniel Craig, Helmut Marko a Christian Horner 

Představitel Jamese Bonda popřál hodně štěstí Pierru Gaslymu 

Agent 007 na startovním roštu Velké ceny Velké Británie

 

Nejvíc informací získal slavný herec od šéfa týmu Christiana Hornera