Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Todt prosazuje návrat do Silicon Valley

Todt prosazuje návrat do Silicon Valley

Indianapolisu by formule 1 slušela

Letošních 500 mil v Indianapolisu se muselo obejít do diváků. Zatímco skalní nadšenci alespoň postávali kolem plotů, pár prominentních hostů se přece jen dovnitř dostalo.

Jedním z nich byl prezident FIA Jean Todt. V doprovodu majitele legendárního autodromu Rogera Penskeho absolvoval krátkou projíďku po areálu. 

Roger Penske (vpravo) svezl Jeana Todta po areálu. Návratu F1 by se v žádném případě nebránil. Foto: Twitter Jeana Todta

Hlavním tématem rozhovoru obou pánů se však stal případný návrat formule 1. Todt sice připomněl, že kalendář šampionátu není záležitostí FIA, nýbrž Liberty Media, nicméně zdůraznil: „Indianapolis má bezesporu veškeré předpoklady a potřebná zařízení ke konání velké ceny F1. Je vidět, že Roger Penske a jeho tým zde odvedli veliký kus práce. V mimořádně krátkém čase se hodně věcí zlepšilo. Indianapolis je pro americký motorsport něčím jako Silicon Valley. Pokud komise pro F1 o něm začne uvažovat, půjde o krok správným směrem."

Na klasickém okruhu (nikoliv na oválu, na němž se pořádá Indy500) se jela VC USA už v letech 2000 až 2007. Od roku 2012 našla nový domov na Circuit of the Americas v texaském Austinu.

Zdroj: FIA, úvodní foto: McLaren