Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Švarcman působiště nezmění

Švarcman působiště nezmění

Zůstane u Premy

Robert Švarcman bude i v příští sezoně formule 2 hájit barvy týmu Prema. Rus tak utvoří sestavu společně s letošním šampionem FIA F3 Oscarem Piastrim. Ten u italské stáje nahradí Micka Schumachera, který po zisku titulu zamíří s týmem Haas do formule 1.

„Jsem šťastný, že i v roce 2021 budu závodit u Premy. Jako tým samozřejmě máme cíl vyhrát a dosáhnout výsledkového zlepšení v porovnání s letošní sezonou. Potřebujeme pracovat a zlepšovat auto, současně si ale chceme užít další společný rok a dobře se bavit. Bude to čtvrtý rok naší spolupráce a budeme z toho chtít vytěžit maximum. Všem, kteří mě podporují, chci poděkovat za jejich věrnost,“ uvedl Švarcman.

Do tohoto monopostu bude Robert Švarcman usedat i příští rok. Foto: Prema

Šéf Premy René Rosin okomentoval prodloužení smlouvy s petrohradským rodákem následovně: „Jsme nadšení, že prodlužujeme s Robertem naše partnerství. Dosud jsme si spolupráci s ním absolutně užívali a na jeho neustálý vývoj jsme pyšní. Má opravdu výjimečný talent a těšíme se na to, že příští rok učiní další krok vpřed. V roce 2020 okamžitě ukázal, že může bojovat o vítězství. A na tom chceme stavět v sezoně 2021, kdy hodláme být pravidelnými uchazeči o nejvyšší příčky.“

Letošní sezona byla pro Švarcmana ve formuli 2 premiérovou. Celkově skončil čtvrtý a na konto si připsal mimo jiné i čtyři triumfy, což bylo nejvíce z celého startovního pole. Barvy Premy ale hájil již v letech 2018 a 2019. Zatímco v roce 2018 skončil třetí v evropské F3, loni získal titul ve FIA F3.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Prema