Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Haas definitivně potvrdil Schumachera

Haas definitivně potvrdil Schumachera

Syna legendy F1 čeká těžký rok

Sice to bylo už dlouho veřejné tajemství, ale nyní to je černé na bílém. Mick Schumacher bude v roce 2021 závodit ve F1 v barvách týmu Haas.

Syn sedminásobného mistra světa má ale momentálně jiné starosti. Tento týden se pokusí dotáhnout do vítězného konce tažení v šampionátu formule 2. Momentálně má čtrnáctibodový náskok na druhého Calluma Ilotta.

Od nově sestavené dvojice Mick Schumacher – Nikita Mazepin nemůže v hluboké krizi se potácející stáj očekávat mnoho. „Příští rok bude mít Haas stejně špatné auto jako letos. Možná vůbec nejhorší v celém poli,“ je přesvědčen bývalý pilot F1 a dnes televizní expert Marc Surer. „Jenže to pro tyhle mladíky může být výhodou. Budou se učit, aniž by se nacházeli pod tlakem. Jestli dojedou poslední nebo předposlední, nehraje už roli. Pro Haas půjde o začátek další éry.“ 

Letos je Mick Schumacher nejvážnějším kandidátem na zisk titulu ve F2. Foto: Prema

Mick Schumacher zahájil svoji závodnickou kariéru v roce 2008 v motokárách. Zpočátku nastupoval pod pseudonymem Mick Betsch (Betschová se za svobodna jmenovala jeho matka). V sezoně 2015 přesedl do formule 4, rok na to se stal v jejím německém a italském mistrovství vicemistrem. Začátky ve F3 nestály za moc, ale v roce 2018 už v ní triumfoval. Stejná historie se opakuje i ve F2. Loni bída, letos boj o nejvyšší příčku.

Zdroj: Haas, Motorsport-Total, úvodní foto: Ferrari