Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Niki nechválil, místo toho smekal

Niki nechválil, místo toho smekal

Smrtí vše nekončí, jen život

Včerejší smutné výročí odchodu Nikiho Laudy bylo pro jeho nejbližší příležitostí podělit se s ostatními o svoje vzpomínky.

Pořád mně chybí, 24 hodin každý den,“ vyznala se vdova Birgit. „Nedokáži to ani slovy vyjádřit. Zjišťuji, jak silné spojení může vzniknout s milovanou bytostí, která již zemřela. Napadá mě citát: Smrtí vše nekončí. Jen život, ale ne vztah k tomuto člověku. Byla bych šťastná, kdyby s námi zůstal ještě třeba dvacet let. Ale jsem si jistá, že se na nás dívá a přeje nám krásnou budoucnost."

S Florianem Königem vytvořil Lauda legendární komentátorskou dvojici. Foto: RTL

Poprvé jsme se dostali do kontaktu v roce 2012,“ vybavilo se Lewisi Hamiltonovi. „Tenkrát mně zavolal a ze všech sil mě přesvědčoval, aby přestoupil do Mercedesu. Nakonec jsme se prostřednictvím Rosse Brawna domluvili a já skutečně na nabídku kývl. V Singapuru pak za mnou přišel na pokoj a vedli jsme dlouhý rozhovor. Okamžitě jsme si padli do noty. Později jsme spolu cestovali a hodně času jsem strávil u něj na Ibize.

Moc nám scházíš, Niki, napsal k této fotce Nico Rosberg. Foto: Nico Rosberg

Pokaždé jsem ho potkal pozitivně naladěného, veselého a zábavného. Vyprávěl skvělé historky. A hlavně to byl opravdový závodník. Jen někoho pochválit verbálně moc nedokázal. Místo toho smekl svoji čapku. Jsem hrdý na to, že to občas udělal i kvůli mně.

Zdroj: FORMULE.cz