Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Haas bude mít jezdce Ferrari

Haas bude mít jezdce Ferrari

Zatím není jisté, který to bude.

Před pár týdny tým Haas tvrdil, že setrvání Micka Schumachera je již téměř jisté, ale dnes se mají věci jinak. Haas je se Schumacherem dohodnutý a pořád věří, že zůstane u něj, ale vůbec to není jisté. Všichni čekají na rozhodnutí Jezdecké akademie Ferrari, která má v ohni několik želízek.

"Bude to jezdec Ferrari," řekl Günter Steiner v rozhovoru pro noviny Blick. "O Mickovu budoucnost se nemusíte bát. Ale je to jezdec se smlouvou s Ferrari. My už víme, že v roce 2022 budeme mít jednoho jezdce od Ferrari. Ale bude to opět Mick? Pokud ne, nebude nám to tak moc vadit, jelikož v Akademii je několik velmi dobrých jezdců."

Za jezdce patřícího v první řadě Ferrari je považován také Antonio Giovinazzi, ačkoli ve věku 27 let a po třech letech ve F1 se už k juniorům nepočítá. Silným kandidátem je i Brit Callum Ilott, jenž byl loni druhý v sérii F2 a letos je testovacím jezdcem Ferrari. Očekává se, že mezi tohle trio se rozdělí jedna závodní sedačka Haasu, jedna závodní sedačka Alfa Romeo a místo testovacího jezdce Ferrari. Karty by však mohl zamíchat Robert Švarcman, který pořád má dobrou šanci stát se šampionem F2.

Schumacher by mohl své jméno spojit s automobilkou Alfa Romeo, nebo by se mohl připojit rovnou ke Schuderii Ferrari jako testovací jezdec, ale o tom on asi nerozhoduje. Foto: Haas

Zdroj: Blick, úvodní foto: Haas