Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Cleara překvapil Schumacherův progres

Cleara překvapil Schumacherův progres

Mladý Schumi akceleruje pomalu ale jistě.

I kdyby někdo chtěl, nedokáže ze statistik vyčíst, že Mick Schumacher zastínil svého týmového kolegu, je jedním z nejrychlejších nováčků všech dob a nedělá zbytečné chyby. Jock Clear z Jezdecké akademie Ferrari však otevřeně přiznává, že i jeho reálné výkony z první poloviny nováčkovské sezony jsou pro něj malým překvapením, protože si na nový vůz a prostředí nikdy nezvykal moc rychle.

"Dá se říct, že jsem překvapen. Už jsme s ním v Akademii pracovali a pokračujeme ve spolupráci, takže ho už dost dobře známe. Ani v nižších sériích ho nepřekvapilo, že po slabších výkonech se mu dostávalo hlasitěji kritiky než ostatním jezdcům. A je pravda, že mu věci zvyknou trvat déle než ostatním. Není to typ, který sedne do vozu a hned je rychlý. Ale dejte mu další rok ve stejné sérii a pak uvidíte jeho kvality, jeho konzistenci.

Popravdě, i jeho současná rychlost mě překvapuje. Jistě, na začátku roku mi mnozí tvrdili, že přece Mazepina musí hravě porazit, protože bla, bla, bla... A já jsem jim říkal, že nemají být překvapeni, když to Mickovi potrvá déle a zpočátku bude Mazepin například lepší v kvalifikacích.

To se nestalo, Mick se v této věci zlepšil. Řekli jsme mu, že v kvalifikaci se potřebuje zlepšit a on to prostě udělal. To je na tom to příjemné. Vysvětlíte, že má někde problém a když se za ním po čase ohlédnete, tak je problém již vyřešen.

Jablko nepadlo daleko od stromu. Je svému otci v mnohém podobný. Má stejné manýry a také jeho akcent mi připomíná staré dobré časy. Velmi rád vzpomínám na časy s Michaelem a Mick je stejně příjemný mladý muž. To není samozřejmostí. S hodně jezdci spolupracujete prostě proto, že jsou to lidé placeni za závodění a svou práci si dělají dobře."

Podle vyjádření šéfa Ferrari, Mattiu Binotta, bude Schumacher i příští rok závodit za tým Haas.

Mick Schumacher vo voze týmu Jordan, ve kterém začínal jeho otec. Foto: Haas

Zdroj: Beyond The Grid, foto: Haas