Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Schumacher stál Haas příliš mnoho peněz

Schumacher stál Haas příliš mnoho peněz

Méně havárii, více bodů, jinak to nepůjde?

Loni se Mick Schumacher schoval vedle dalšího nováčka, Nikitu Mazepina, letos je však již ve srovnání s Kevinem Magnussenem vidět nižší počet získaných bodů a častější kolize a havárie. A to přitom Magnussen také není znám zrovna jako gentleman za volantem. Majitel týmu Haas říká, že podržet si v týmu Schumachera se asi nevyplatí.

V tomto sportu je těžké být nováčkem a tým to stojí peníze. Každá chyba, při výběru jezdců, strategie, pneumatik, stojí miliony dolarů,“ řekl Gene Haas. „Mick podle mě má potenciál, ale i on sám ví, že nás už stál majlant. Všechny ty havarované vozy, šly tam strašně velké peníze, a těch my nemáme nazbyt. Pokud jezdec doručí dostatek bodů, jako například Verstappen, přitom zničí pár vozů, tak to ještě jde. Ale když někdo rozbíjí vozy na chvostu pole, tak to je pak velmi těžké. Mickova budoucnost je v jeho rukou. My čekáme. Mick potřebuje body, my mu na to dáváme čas. Čekáme na body.

Haasův postoj může znít logicky, jenže Haas od začátku sezony značně ztratil na konkurenceschopnosti. Magnussen nezískal body už sedm závodů v řadě a alespoň blízko byl pouze jednou, když obsadil 12. místo v Singapuru, kde dojelo 14 vozů, přičemž třináctý byl Schumacher a na čtrnáctém místě pouze dokroužil George Russell. Čekat teď příliv bodů je tedy přinejmenším hodně optimistické.

Tvrdá vyjádření mohou být přípravou fanoušků na to, že syn Michaela Schumachera dostane padáka, nebo to může být i tlak na jezdce, aby usilovněji jednal se sponzory a/nebo s Jezdeckou akademií Ferrari, která ho doposud podporovala. Mezitím se prý jiný, podstatně zkušenější Němec připravuje na možný návrat do kokpitu.

Kdo ví, možná v roce 2023 nebo později ještě bude šance vrátit se do F1,“ řekl Nico Hülkenberg, jenž je třetím jezdcem Aston Martinu a zmínil, že v poslední době “zintenzivnil fyzickou přípravu“. Příští rok bude u Astonu sedět na lavičce náhradníků šampion F2, Felipe Drugovich.

Schumacher nemá v Haasu na růžích ustláno. Foto: Haas

Zdroj: SpeedWeek, The Associated Press, úvodní foto: Haas