Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Schumacher zůstane u Mercedesu

Schumacher zůstane u Mercedesu

Pravděpodobně se pro něj neuvolní místo.

Kolem Velké ceny Španělska se po delší době dostalo více mediálního prostoru Micku Schumacherovi. Mladý Němec po dvou letech s týmem Haas přišel o své místo na startech velkých cen a přijal práci testovacího jezdce Mercedesu.

Ještě v pátek byl vůz hodně nepředvídatelný, těžko ovladatelný. Ale tým kolem Micka odvedl v simulátoru kus dobré práce a v sobotu dopoledne jsme už byli na správné cestě,“ řekl Lewis Hamilton, který v Barceloně obsadil druhé místo před týmovým kolegou Georgem Russellem.

Mick byl se simulačním týmem v práci i dlouho po půlnoci a velmi nám pomohl s nastavením vozu,“ přitakal Russell.

Po závodním víkendu se pak Schumacher poprvé posadil do monopostu Mercedesu. Událo se tak jednu dekádu poté, co za Mercedes naposledy závodil jeho otec Michael. Testovaly se prototypy pneumatik pro sezonu 2024, ve které by měl začít platit zákaz zahřívacích deček.

Delší dobu jsem neseděl v kokpitu, takže jsem samozřejmě dostal fyzicky zabrat, ale bylo skvělé vrátit se za volant,“ řekl Schumacher.

Schumacher už zřejmě nějakou vzpruhu potřeboval, protože se mu nerýsuje žádná šance na návrat do závodního kokpitu.

Je v nelehké situaci, naše závodní vozy jsou obsazené,“ řekl šéf týmu Mercedes, který má smlouvu s Russellem a je v pokročilém stádiu vyjednávání s Hamiltonem. „Přál bych si, aby si Mick našel místo, zasloužil by si ho, ale se sezonou 2024 to nevypadá nadějně. V roce 2025 se otevřou nejedny dveře. Uvidíme, jak se třeba vyvine situace ve Williamsu.

Mohl by Schumacher jednoho dne dostat šanci vedle Russella? Foto: Mercedes

Schumacherovu cenu na trhu loni pomohl snížit jeho tehdejší šéf Günther Steiner několika nelichotivými komentáři na jeho adresu. Mezi dvěma šéfy to nyní vedlo i k malé slovní přestřelce.

Pokud by Michael mohl doprovázet svého syna během jeho dvou let u Haasu, neopovážil by se s Mickem zacházet tímto způsobem,“ řekl Wolff na Steinerovu adresu.

Musím říct, že pokud by tady byl můj táta, Toto by se neopovážil takhle o mně mluvit,“ utahuje si Steiner z Wolffa. „Ale je pravdou, že Mick to neměl lehké, jeho příjmení ho dostávalo pod enormní tlak. Přišly velké havárie, zničené vozy, zásahy do rozpočtu našeho týmu.

Zdroj: RaceFans, MotorsportWeek, úvodní foto: Mercedes