Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Schumacher si našel místo

Schumacher si našel místo

V dalším rozvoji mu pomůže Mercedes.

Poté, co Mick Schumacher přišel o místo závodního jezdce Haasu, si našel nové místo u týmu Mercedes. Ten má samozřejmě svou závodnickou dvojici pro rok 2023 dávno jasnou, pokračuje s Lewisem Hamiltonem a Georgem Russellem. Schumacher dostal místo náhradníka. S týmem bude o víkendech velkých cen a čeká ho i práce s inženýry Mercedesu v simulátoru. Vědělo se, že Mercedes potřebuje doplnit svou sestavu, jelikož Nyck de Vries bude příští rok závodit za AlphaTauri a Stoffel Vandoorne přijal místo náhradníka týmu Aston Martin.

Jsem nadšený, že v roce 2023 budu součástí týmu Mercedes jako jeho rezervní jezdec a udělám vše, abych co nejvíce přispěl k výsledkům tohoto týmu v ohromně konkurenčním a profesionálním prostředí,“ oznámil Schumacher.

Mick je talentovaný mladý závodník a nás velmi těší, že ho budeme mít v týmu. Je to pracant, jeho přístup je rozvážný a metodický a baží po sebezdokonalování,“ napsal do tiskové zprávy Toto Wolff.

Schumacherovi fanoušci mohou doufat, že Lewis Hamilton již neprodlouží svou smlouvu, což by v Mercedesu uvolnilo jednu závodní sedačku již v roce 2024. Hamilton i Mercedes však avizují, že v zimě určitě dojde k prodloužení kontraktu o další roky.

Schumacher a jeho nový šéf. Foto: Mercedes

Ještě před tímto oznámením vydalo svou tiskovou zprávu Ferrari, ve které informovalo o vyřazení Schumachera z Jezdecké akademie Ferrari. Akademie Schumachera podporovala čtyři roky a rozchod byl nyní označen za přirozené ukončení spolupráce, ke které došlo po vzájemné dohodě.

Schumacherovi je 23 let, takže v programu pro mladé jezdce mohl ještě pobýt. Je možné, že sám nechtěl, když mu Ferrari nedokázalo zajistit místo na startech velkých cen sezony 2023. Že tak Ferrari neučinilo nejspíše svědčí o malé víře v budoucí Schumacherovy úspěchy, ačkoli to bylo ještě za šéfování Matti Binotta. Avšak nepotvrdily se spekulace, že Ferrari upřednostní Antonia Giovinazziho nebo Roberta Švarcmana. Ani jeden z nich nemá závodní sedačku, poprvé po letech bude mít Ferrari v poli pouze dva jezdce v červených vozech Scuderie.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes