Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Haas oznámil jezdce pro příští sezonu

Haas oznámil jezdce pro příští sezonu

Závodní duo zůstává nezměněné.

Navzdory spekulacím, že buď Mick Schumacher nebo Nikita Mazepin přestoupí do týmu Alfa Romeo, zůstanou oba i příští rok součástí týmu Haas. Mladí rivalové by se tedy měli naučit spolu vycházet, za pár měsíců měli tolik konfliktů, kolik jiné dvojice neměli za celé roky.

"Věděli jsme, že (kvůli velké změně technických pravidel) budeme chtít v roce 2022 zachovat kontinuitu a mít v kokpitech stejné jezdce. S o to větším potěšením mohu oznámit, že Mick Schumacher a Nikita Mazepin budou i příští rok závodit za tým Uralkali Haas F1," řekl šéf týmu, Günter Steiner.

"Rok 2021 je pro oba závodníky příležitostí seznámit se s prostředím F1. Oba jsou nováčky, oba již odvedli kus práce. Není to snadná sezona, s naším současným vozem, ale oba přijali výzvu a v úzké spolupráci s týmem se adaptovali. Jsme si jisti, že v roce 2022 budeme mít lepší vůz a Mick i Nikita budou konkurenceschopnější."

"První rok s Haasem F1 byl mimořádně vzrušující i poučný. Všechny nasbírané zkušenosti využiji v příští sezoně," řekl Schumacher.

"Už se moc těším na příští rok, na nový vůz a další příležitost s Haasem. V sezoně 2022 budeme nepochybně silnější," dodal Mazepin.

Navzdory problémům zůstává tým pohromadě. Foto: Haas

Zdroj: Haas, úvodní foto: Haas