Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mick Schumacher není zraněný

Mick Schumacher není zraněný

VC Saúdské Arábie se přesto nezúčastní.

Mick Schumacher je v pořádku, ale po těžké havárii ve druhé části včerejší kvalifikace se Velké ceny Saúdské Arábie přesto nezúčastní.

Důležité je, že Mick nemá žádná zranění. Je v nemocnici a dělají mu vyšetření, takže je v dobrých rukou,“ píše se v tiskové zprávě týmu Haas podepsané Güntherem Steinerem. „Je možné, že v noci zůstane v nemocnici na pozorování. Vzhledem k těmto skutečnostem a situaci jsme se rozhodli, že jeho vůz se závodu nezúčastní.

Vzhledem k tomu, že z vozu zůstal pouze totálně nepoužitelný vrak, by Haas musel Schumacherovi z náhradních dílů sestavit zcela nový vůz. Ani nevíme, jestli v Saúdské Arábii vůbec má k dispozici třetí šasi, protože je to malý tým a sezóna teprve začala. Poslat mladého jezdce po takovém zážitku zpět na rychlou trať lemovanou zdmi v nenastaveném voze beztak nezní jako dobrý nápad.

Jen jsem vám chtěl dát vědět, že jsem v pořádku,“ oznámil německý závodník svým fanouškům prostřednictvím sociálních médií.

Otřesený jezdec, očividně zničený vůz i s převodovkou a jistě i pohonnou jednotkou a kvalifikace přerušena na 57 minut. To je možná dost důvodů k menším změnám městské trati, jak si myslí i Lando Norris.

Už po závodě F2 bylo zřejmé, že to není dobré místo,“ řekl jezdec McLarenu. „Také mají vozy s podlahou blízko asfaltu. Byly tam (v desáté zatáčce) dvě havárie a Cem, závodník z Turecka, byl také v nemocnici. S takovými vozy bychom neměli mít tak agresivní obrubníky v tak rychlých místech. A aby to bylo ještě horší, směrem ven je obrubník zvláštně tvarovaný, takže stačí i malá chyba a je z toho velká havárie. Myslím, že by ho měli vyměnit dříve, než odstartuje závod.

Haas VF-22 je přitom v Džiddě opět hodně rychlý. Schumacherův týmový kolega ho dostal až do finálové části kvalifikace, a to ani nemohl jet naplno, jak sám přiznal, protože měl silné bolesti krku. Nejspíš důsledek toho, že se v zimě fyzicky nepřipravoval na závodění v královské disciplíně.

Schumacher vyvázl nezraněn, ale nový vůz dostane až v Austrálii. Foto: Haas

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Haas