Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Šampion FIA F3 Piastri povýší

Šampion FIA F3 Piastri povýší

S Premou se přesune do formule 2

Po letošním zisku titulu FIA F3 zamíří Oscar Piastri v roce 2021 o kategorii výše. Závodit bude ve formuli 2. Australan sice změní sérii, barvy ale nikoli. I nadále jej totiž budeme vídat v monopostu italské stáje Prema.

„Jsem velice nadšený, že budu s Premou v roce 2021 závodit ve formuli 2. Zažili jsme velice úspěšnou sezonu 2020. Společně jsme se stali šampiony FIA F3. Doufám, že nás čeká další úspěšný rok. Prema je letos ve formuli 2 opět tím nejlepším týmem a jsem nesmírně šťastný, že se s ní do tohoto šampionátu přesunu. Jsem vděčný, že zůstanu součástí této rodiny a těším se na mnohem více pizzy a těstovin,“ zavtipkoval Piastri na závěr.

K zisku titulu šampiona FIA F3 letos Piastrimu stačily dva triumfy. Foto: Prema

Na pokračování spolupráce s Piastrim se těší také šéf stáje René Rosin: „Máme velkou radost, že můžeme Oscara přivítat v našem týmu pro formuli 2. Nejenže se jedná o talentovaného závodníka s vynikajícími dovednostmi, ale také o někoho, kdo jasně chápe komplikovanost dnešního motorsportu a je nesmírně přizpůsobivý. Během sezony 2020 jsme byli svědky jeho pokroku a úspěchů. Posun naší spolupráce na další úroveň bereme jako přirozenou věc. Těšíme se, že ho budeme mít na trati již v Bahrajnu,“ uvedl.

Jak již naznačil šéf Premy Rosin ve své poslední větě, první svezení s monopostem formule 2 čeká Piastriho příští týden při posezonních testech „druhé ligy“ v Bahrajnu. Ty se budou konat od úterý osmého do čtvrtka desátého prosince.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Prema