Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Norris pomýšlel i na stupně vítězů

Norris pomýšlel i na stupně vítězů

McLaren je spokojený i bez nich.

Daniel Ricciardo není prvním závodem za tým McLaren nijak zvlášť nadšený. Ale v tomto nepříliš dobrém závodu se umístil na dobrém sedmém místě, což je velkým příslibem do budoucna.

"Byl to náročný závod. Ačkoli, možná ne až tak náročný a více nudný," řekl australský závodník. "Náročný byl v tom, že vždy když jsem se snažil zatlačit, když jsem chtěl držet tempo vozů přede mnou, tak si to odnesly pneumatiky a další kolo bylo o dost pomalejší. Nepochybně je před námi spousta práce, ale nakonec to není tak špatný výsledek. Skončil jsem sedmý, to není špatné. Je to dobrý začátek a jak budu získávat zkušenosti s novým vozem, budu se zlepšovat."

Lando Norris během závodu živil naděje na pódiové umístění v případě, že alespoň jeden ze tří vozů před ním závod nedokončí. A vypadalo to nadějně, když se Bottas zdržel v boxech. Nakonec byl Norris rád, že ho nepředjel i Sergio Pérez.

"Popravdě jsem doufal, že Bottasův závod skončil," přiznal mladý Angličan. "Normálně to nepřeji nikomu, ale na minutku jsem si myslel, že to je moje šance. Ale jsem velmi rád i za čtvrté místo. Rychlost byla dobrá, vůz spolupracoval a udržel jsem si odstup od ostatních. Dobrý start do sezony. Mercedes a Red Bull se ztratily v dálce, ale dostal jsem se před Ferrari (Charlese Leclerka). Na trati, díky čisté rychlosti."

Norris předjel Leclerka v přímém souboji. Foto: McLaren

Zdroj: MotorsportWeek, f1i, úvodní foto: McLaren