Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Verschoor se vrací

Verschoor se vrací

V Abú Zabí nahradí zraněného Fittipaldiho

Richarda Verschoora jsme během letošní sezony F2 mohli vidět při úvodních šesti závodních víkendech u stáje MP Motorsport. Před podnikem v Džiddě ovšem bylo oznámeno, že kvůli nedostatku finančních prostředků, s čímž Nizozemec zápasil už od začátku sezony, jeho spolupráce s týmem končí. Při posledním podniku v Abú Zabí ale nakonec Verschoora přeci jen uvidíme. U stáje Charouz Racing System nahradí Enza Fittipaldiho, který má po velké kolizi s Théem Pourchairem v hlavním saudskoarabském závodě zlomenou patu.

"Ze všechno nejdříve bych chtěl říct, že na Enza myslím. Doufám, že se budeš dobře a velice rychle uzdravovat," vzkázal Verschoor brazilskému jezdci. "Nečekal jsem to, ale mám radost, že si znovu zazávodím a jsem nadšený z toho, že pojedu za tento tým. Doufejme, že se nám podaří zakončit sezonu úspěšně. Chci také zmínit všechny, kteří si udělali čas a poslali mi zprávy, ve kterých mi vyjádřili podporu. Samozřejmě děkuji i sponzorům, díky kterým se můžu vrátit. Pojďme závodit," dodal.

Verschoorovo účinkování v prvních šesti podnicích sezony se určitě nedá označit za nevýrazné. Nasbíral totiž 55 bodů a při druhém sprintu v Silverstone si dokonce dojel pro vítězství. Z čistě matematického hlediska se před podnikem v Saudské Arábii dokonce stále nacházel v okruhu kandidátů na zisk titulu.

Úvodních šest podniků odjel Richard Verschoor za tým MP Motorsport. Foto: MP Motorsport



Verschoorův záskok za Fittipaldiho není jedinou změnou ve startovním poli pro podnik v Abú Zabí. Do kokpitu HWA Racelab se vrací Jake Hughes, kterému uvolní místo Logan Sargeant. S jistotou navíc ještě nepotvrdil svůj start ani Théo Pourchaire, ačkoli z incidentu s Fittipaldim vyvázl bez zranění. Ve středu navíc na svém twitterovém účtu uvedl, že ho stále bolí hlava, záda, kolena a levé chodidlo. Doufá ale, že bude moci závodit.

Zdroj: Formula Scout, Motorsport, úvodní foto: MP Motorsport