Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vynechá Pourchaire Abú Zabí?

Vynechá Pourchaire Abú Zabí?

Svůj start zatím potvrdit nemůže

Pro Théa Pourchaireho a Enza Fittipaldiho neskončil předposlední podnik letošní sezony F2 v saudskoarabské Džiddě šťastně. Ze třetí příčky začínajícímu Pourchairemu se totiž nepodařilo v hlavním závodě po zhasnutí startovních světel rozjet a Fittipaldi do jeho vozu zezadu narazil. Došlo k vyvěšení první ze dvou červených vlajek, které jsme v závodě viděli (po druhé byla jízda předčasně ukončena) a oba piloti zamířili do nemocnice.

Lépe vyvázl z incidentu Pourchaire, u kterého vyšetření žádná zranění neodhalila. To samé ale bohužel nemohl říct Fittipaldi. Brazilec, který si při druhém sobotním sprintu připsal své první body ve F2, si totiž zlomil pravou patu. Je tak evidentní, že do posledního podniku sezony, který se koná během nadcházejícího víkendu v Abú Zabí, nebude moci vnuk dvojnásobného šampiona F1 Emersona Fittipaldiho zasáhnout. Svou účastí při závodech na okruhu Yas Marina si ale prozatím není jistý ani Pourchaire.

"Ahoj všichni. Chtěl jsem vám jen říct, že jsem celkově v pořádku. Momentálně nevím, jestli to pro mě bude znamenat konec sezony. To ale není nejdůležitější, protože to byla velká havárie a Enzo je zraněný. Přeji mu co nejrychlejší uzdravení," napsal Francouz na svých sociálních sítích.

Théo Pourchaire si zatím není jistý, jestli se zúčastní posledního podniku sezony v Abú Zabí. Foto: ART Grand Prix


Pourchaire prozatím svůj start v Abú Zabí potvrdit nemůže. Frédéric Vasseur, který je ve F1 šéfem stáje Alfa Romeo, mezi jejíž juniory Pourchaire patří, má ovšem optimistické vyhlídky.

"Théo je v pohodě. Mluvil jsem s ním půl hodiny po závodě. Tou dobou byl na cestě do nemocnice, aby podstoupil kontroly a rentgeny. Všechno to ale vypadá dobře. Řekl mi, že nemám mít obavy a v Abú Zabí bude na startu," prozradil Vasseur.

Pro Pourchaireho se letos jedná o premiérovou kompletní sezonu. Ve "druhé lize" se ukázal už loni při posledních dvou podnicích v Bahrajnu v barvách stáje HWA Racelab. Z nich si ale ještě žádné body neodnesl. Letos už se mu ale s ART Grand Prix daří o poznání více. Dosud nasbíral 124 bodů a při hlavním závodě v Monte Carlu a prvním sprintu v Monze dokonce zvítězil. Před podnikem v Saudské Arábii měl ještě matematickou naději na zisk titulu.

Zdroj: Motorsport, Formula Scout, úvodní foto: ART Grand Prix