Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Leclercovi stačilo i velmi nedokonalé kolo

Leclercovi stačilo i velmi nedokonalé kolo

Sainz doháněl ztráty z pátku.

Charles Leclerc po zisku pole position neměl problém přiznat, že ji získal kolem, se kterým ani sám není spokojený. Poukazuje to na rychlostní převahu vozu Ferrari, ale jistě mu pomohly i problémy Maxe Verstappena a Carlose Sainze v trénincích.

Je to náročná trať, prakticky všude to hodně klouže. Potom je těžké dát dohromady dobré kolo, když každá odchylka od ideální stopy posílá vůz do smyku,“ řekl Monačan. „To kolo nebylo ideální, ale stačilo to na první místo. Od první po osmou zatáčku jsem byl od dokonalosti opravdu daleko, ani to nebyl můj nejlepší sektorový čas. Ale někde od jedenácté zatáčky jsem se chytil, pak to už bylo dost dobré. Poslední zatáčka byla náročná, protože tam dnes něco udělali s asfaltem, ale vyšlo mi to. Vůz byl skvělý a snad takový bude i v neděli.

Leclercovo kolo nebylo vůbec dokonalé. Foto: Ferrari

Ve stejném voze mu mohl konkurovat Carlos Sainz, kterého ale havárie v tréninku připravila nejen o čas na trati, ale také o část sebejistoty, takže byl rád i za druhé místo.

Jsem rád, že tady jsem, hlavně po nevydařeném začátku víkendu,“ řekl Sainz po závodě. „Nikdo neví, co všechno se stane v neděli, hlavně na trati jako tahle. Je to hodně nepředvídatelná trať, velmi kluzká, chyba se stane hned.

Zdroj: Racer, úvodní foto: Ferrari