Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Maini bude za traťové limity pykat i na Silverstone

Maini bude za traťové limity pykat i na Silverstone

Ztratí pět míst na startu sprintu

Traťové limity dělaly jezdcům při závodech na Red Bull Ringu velké starosti. A pilot F2 Kush Maini bude za jejich překračování nepřímo pykat i během dalšího podniku na Silverstone. Ind totiž ztratí na startu sprintového závodu pět míst.

Trest Maini dostal za to, že si během rakouského hlavního závodu nesprávně odpykal pětisekundovou penalizaci, kterou dostal právě za překračování traťových limitů. Běžně by za něco takového následoval další časový trest, jelikož ale pilot Camposu v neděli do cíle nedojel poté, co si v závěru poškodil při kontaktu se soupeřem levou přední pneumatiku, rozhodli se komisaři sáhnout po trestu v podobě ztráty pozic.

Pětimístná penalizace znamená, že pro Mainiho bude na Silverstone o něco těžší ukončit nepříliš lichotivou sérii. Indův vstup do jeho nováčkovské sezony ve F2 byl sice slibný a při sprintu v Melbourne skončil dokonce třetí, z posledních dvou podniků ale nevytěžil ani bod.

Zatímco Barcelona mu přinesla pouze 17. a 18. místo, ve sprintu na Red Bull Ringu byl klasifikován až jako šestnáctý. Do cíle ovšem původně dojel jako dvanáctý. Pak však dostal dvacetisekundový trest za kolizi s Enzem Fittipaldim. S Brazilcem měl jeden incident už předtím. V tomto případě ho kontakt s Fittipaldim stál tři pozice. Brazilec za to dostal penalizaci tří míst pro start hlavního závodu.

Kush Maini ztratí na startu sprintového závodu v Silverstone pět míst. Foto: Campos Racing


Před podnikem na Silverstone patří Mainimu v průběžném pořadí 10. místo. Na kontě má 49 bodů. Pilot Camposu je v tuto chvíli třetím nejlepším nováčkem za Oliverem Bearmanem a Victorem Martinsem. Před zkušenějším týmovým kolegou Ralphem Boschungem má navrch. Švýcar sice vstoupil do sezony první a druhou příčkou v Bahrajnu, od té doby ale bodoval už jen čtvrtým místem při sprintu v Džiddě. Celkově je patnáctý a za Mainim zaostává o 16 bodů.

Zdroj: FIA Formula 2, Campos Racing, FORMULE.cz, úvodní foto: Campos Racing