Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

AlphaTauri má novou identitu

AlphaTauri má novou identitu

Vše je dohodnuto, odhalení se blíží.

Tým AlphaTauri je připravený vzdát se svého současného jména a přijmout novou identitu. Do jména přijme dva sponzory z USA, přičemž jméno samotné stáje má prý být spíše generické, tedy něco ve stylu Toro Rosso. Spolu s opětovným silnějším napojením na Red Bull Racing, jako na A-tým, výměnou Franze Tosta za Laurenta Mekiese na místě šéfa týmu a přijetím Petera Bayera na místo generálního ředitele to bude konec jedné a začátek jiné éry v historii týmu z Faenzy. Jeden závod před koncem sezony je na osmém místě Poháru konstruktérů poté, co byl loni devátý. Pokus o osamostatnění se ve spolupráci s módní značkou AlphaTauri evidentně nevyšel podle představ.

Identita budou generická,“ řekl Bayer pro Motorsport. „Identita bude něco jako bylo Toro Rosso, bude to návrat blíže k rodině Red Bullu. Potom se ale přidají titulární sponzoři. Změníme jméno společnosti, změníme identitu, logo, změním všechno. Bude to nový začátek, kompletní rebranding. O jménu týmu, o jeho identitě, už vlastníci rozhodli. A já mám teď těžký úkol udržet ho v tajnosti. Řeknu vám, není to snadné!

Ke dvěma úlovkům v USA prý pomohl Daniel Ricciardo, kterému se sice v posledních letech na okruzích moc nedařilo, ale byl hvězdou dokumentárního seriálu Touha po vítězství (Drive to Survive). Kromě znovuobjevené radosti z práce jezdce F1 tedy týmu nabízí také skvělou tvář pro připravované kampaně, hlavně v USA.

Malý italský tým zaútočí na srdce amerických fanoušků. Foto: AlphaTauri

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: AlphaTauri