Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ricciardo se možná vrátí až v Kataru

Ricciardo se možná vrátí až v Kataru

V Singapuru bude určitě závodit Lawson.

Když Christian Horner řekl, že Daniel Ricciardo se jistě bude snažit nastoupit do Velké ceny Singapuru, aby vynechal pouze dva závody, nejspíše to bylo jen velmi optimistické přání. Střízlivější odhad je, že Ricciardo by se po zlomenině záprstní kosti a následné operaci mohl za volant vrátit v Kataru, takže by vynechal čtyři velké ceny. Ke dvěma odjetým před letní přestávkou by tak do konce roku přibylo dalších pět.

Myslím, že Singapur je naprosto nereálný,“ řekl Horner. „Věřit v jeho návrat v Japonsku můžeme nazvat optimistickým. Ale jeho léčba postupuje dobře, ačkoli musí mít samozřejmě zafixovanou ruku. Ve světě závodů motocyklů je mnoho příkladů, kdy uspěchaný návrat nadělal více škody než užitku, takže chceme, aby se do vozu vrátil, až bude úplně v pořádku.

Ve hře ale není pouze to, jak rychle začnou k Ricciardovým 234 startům do velké ceny přibývat další. Ricciardo nemá smlouvu na příští rok a za jeho volantem se s monopostem F1 seznamuje Liam Lawson, závodník mladší o 13 let. A třetím do party je Júki Cunoda, přičemž ale AlphaTauri bude mít i příští rok pouze dva vozy. A jeden ze závodníků, který bude v roce 2024 jezdcem AlphaTauri, by mohl v roce 2025 nahradit Sergia Péreze v týmu Red Bull. A možná i dříve, jak známe šéfa motorsportu Red Bullu, netrpělivého Helmuta Marka. Takže sázky jsou vysoké a každý další závodní víkend je vodou na Lawsonův mlýn.

Pokud se Ricciardo stihne osvědčit, může se zanedlouho vrátit do boje o mistrovský titul. Nebo ho možná od příštího roku už ve F1 vůbec neuvidíme. Foto: AlphaTauri

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: AlphaTauri