Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ricciardo se možná vrátí v Singapuru

Ricciardo se možná vrátí v Singapuru

Operaci má dávno za sebou.

Poté, co v Zandvoortu utrpěl bolestivou zlomeninu záprstní kosti, se Daniel Ricciardo soustředí na správnou léčbu a nebude spěchat zpět do kokpitu za cenu vysokého rizika nesprávného zhojení.

Už jsem byl v zatáčce, když jsem tam uviděl stát Piastriho. Mohl jsem pouze vrazit do něj nebo vrazit do zdi. Když jsem vrazil do zdi, neměl jsem dost času dát ruce pořádně dolů z volantu, kvůli tomu mě při nárazu zranil,“ vysvětluje 34letý Australan. „Je to smůla, je to frustrující, ale prostě se vynasnažím zregenerovat co nejdříve. Rád bych byl zpátky za volantem hned následující víkend, ale zároveň to chci udělat správně. Když se vrátím, chci být zdravý a ve formě.

Šéf týmu Red Bull pak odhadl, že Ricciardo by to mohl stihnout do Singapuru, závodu následujícího po VC Itálie, která se pojede už tento víkend.

Samozřejmě, že je to pro něj frustrující. Věnoval se sobě, nechal si na to čas, opět našel sám sebe, vrátit se na starty velkých cen, ale teď je zpátky na lavičce. Jen se začal sžívat s vozem a teď taková smůla. Určitě už myslí na to, jestli se stihne zotavit před VC Singapuru. Je to jeden z nejnáročnějších okruhů v kalendáři. Uvidíme. Normálně by člověk potřeboval 10 až 12 týdnů, ale víme, že tihle kluci nejsou zcela normální."

Už v neděli dal Ricciardo svým followerům na sociálních sítích vědět, že podstoupil operaci a že teď má v ruce „kus kovu“.

Takhle začíná Ricciardova příprava na VC Singapuru. Foto: AlphaTauri

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: AlphaTauri