Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

AlphaTauri má novou identitu

AlphaTauri má novou identitu

Vše je dohodnuto, odhalení se blíží.

Tým AlphaTauri je připravený vzdát se svého současného jména a přijmout novou identitu. Do jména přijme dva sponzory z USA, přičemž jméno samotné stáje má prý být spíše generické, tedy něco ve stylu Toro Rosso. Spolu s opětovným silnějším napojením na Red Bull Racing, jako na A-tým, výměnou Franze Tosta za Laurenta Mekiese na místě šéfa týmu a přijetím Petera Bayera na místo generálního ředitele to bude konec jedné a začátek jiné éry v historii týmu z Faenzy. Jeden závod před koncem sezony je na osmém místě Poháru konstruktérů poté, co byl loni devátý. Pokus o osamostatnění se ve spolupráci s módní značkou AlphaTauri evidentně nevyšel podle představ.

Identita budou generická,“ řekl Bayer pro Motorsport. „Identita bude něco jako bylo Toro Rosso, bude to návrat blíže k rodině Red Bullu. Potom se ale přidají titulární sponzoři. Změníme jméno společnosti, změníme identitu, logo, změním všechno. Bude to nový začátek, kompletní rebranding. O jménu týmu, o jeho identitě, už vlastníci rozhodli. A já mám teď těžký úkol udržet ho v tajnosti. Řeknu vám, není to snadné!

Ke dvěma úlovkům v USA prý pomohl Daniel Ricciardo, kterému se sice v posledních letech na okruzích moc nedařilo, ale byl hvězdou dokumentárního seriálu Touha po vítězství (Drive to Survive). Kromě znovuobjevené radosti z práce jezdce F1 tedy týmu nabízí také skvělou tvář pro připravované kampaně, hlavně v USA.

Malý italský tým zaútočí na srdce amerických fanoušků. Foto: AlphaTauri

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: AlphaTauri