Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

U AlphaTauri zůstanou Cunoda a Ricciardo

U AlphaTauri zůstanou Cunoda a Ricciardo

Lawson bude muset čekat.

Red Bull a AlphaTauri se rozhodli ukončit spekulace ohledně Liama Lawsona, jenž jako náhradník za náhradníka Daniela Ricciarda budí velmi dobrý dojem. Rozhodnutí se mu jistě nelíbí, jelikož za menší z týmů Red Bullu budou příští rok závodit Ricciardo a Júki Cunoda. Novozélanďanovi zbylo místo rezervního jezdce.

Pro Cunodu to bude čtvrtá sezona v juniorském týmu.

Mám radost, že budu nadále bojovat za tento tým, a že budu spolupracovat s Danielem," řekl Japonec. "Red Bullu a Hondě jsem moc vděčný za pokračující podporu a vkládanou důvěru. Jsem rád, že partnerství bude pokračovat.

Ricciardo si zajistil místo na celou sezonu poté, co do letošní naskočil v polovině a po dvou odjetých závodech si na více místech zlomil záprstní kost a začínají převládat pochybnosti o tom, zda bude moci nastoupit do VC Kataru, nebo se do kokpitu vrátí až v Austinu.

"Jsem nadšený, že budu s Júkim závodit za AlphaTauri i příští rok," řekl Australan. „Letos se nám podařilo dosáhnout progres a plány do budoucna jsou vskutku vzrušující.

K Lawsonově situaci se vyjádřil Franz Tost.

Liam všechny ohromil svými výsledky v závodech. V roli vývojového a třetího jezdce bude pro tým velkým přínosem a vůbec nepochybuji, že jeho budoucnost je ve F1,“ řekl odcházející šéf týmu. „AlphaTauri mělo luxusní problém, že si muselo vybrat dva ze tří skvělých závodníků. A Liam se na starty velkých cen určitě vrátí.

Lawsona čeká rok práce v simulátoru a trénování trpělivosti. Foto: AlphaTauri

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: AlphaTauri