Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Gasly a Ricciardo čekají na odpovědi

Gasly a Ricciardo čekají na odpovědi

Přestupový kolotoč se opět pohne již brzy.

Pierre Gasly v Singapuru netají, že jeho budoucnost s AlphaTauri není jistá, přestože má kontrakt platný i pro rok 2023. Je veřejným tajemstvím, že o něj má zájem tým francouzské automobilky Alpine.

Původně měl místo něj za AlphaTauri závodit Colton Herta, chráněnec týmu McLaren, který zase z Alpinu získal Oscara Piastriho. Hertovi však již bylo i oficiální cestou oznámeno, že FIA ​​nehodlá dělat výjimky ze systému získávání superlicenčních bodů, a to dokonce ani kvůli jezdci s americkým pasem. AlphaTauri a jeho mateřská společnost Red Bull si ale nejspíš uvědomují, že nyní mají smlouvu s jezdcem, který je už hlavou v jiném týmu a jeho setrvání by nakonec nemuselo prospět nikomu.

Všichni vědí, že za oponou běží diskuse. Co se mě týče, měl bych dostat odpověď během příštích dvou až tří týdnů. Zatím se nic nezměnilo. A když se něco změní, média se to určitě dozví,“ řekl francouzský závodník.

Gaslymu možná pomůže parádní závod Nycka de Vriese v Monze, kde nečekaně debutoval ve voze Williamsu skrze zdravotní problémy Alexandra Albona. Není tajemstvím, že De Vries má šanci získat místo v AlphaTauri. Williams zase čeká na mladého Američana Logana Sargeanta, kterého má ve svém juniorském programu. Čekat musí, protože Formuli 2 ještě čekají dva závody v Abú Zabí a Sargeant by se při malých bodových rozdílech v šampionátu ještě mohl z aktuální třetí příčky propadnout tak hluboko, že by nezískal nárok požádat o superlicenci.

Ještě nedávno hvězda, za kterou smutnil tovární Alpine a ze které se radoval McLaren. Bude teď Ricciardovi stačit i místo u Williamsu nebo Haasu? Foto: McLaren

S Gaslym v Alpinu, De Vriesem v AlphaTauri a Sargeantem ve Williamsu zůstane pouze jedno volné místo v týmu Haas, které je víceméně rezervováno pro jezdce podporovaného Ferrari a velký zájem o něj mají Mick Schumacher i Antonio Giovinazzi. To nejsou dobré zprávy pro vyšachovaného Daniela Ricciarda.

Můj manažerský tým komunikuje prakticky s každým. Chceme si udělat kompletní obrázek o situaci, abychom zjistili, co bude pro mě nejlepší. Nerad bych nejbližších 12 měsíců strávil na lavičce náhradníků a na 24 měsíců nemůžu ani pomyslet. Věci se ještě mohou měnit. V tomto světě je jezdec tak dobrý, jako jeho poslední závod.

Ricciardo tento víkend nebude sedět ve stejném voze jako jeho týmový kolega Lando Norris. Tým McLaren do Singapuru dorazil s balíkem nových dílů, nicméně má jich dost pouze pro jeden vůz a Ricciardo prý chápe, že se už vyvíjí hlavně pro Norrise. Jeho nové díly jsou ve výrobě a budou na něj čekat v Japonsku.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: AlphaTauri