Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ricciardo je opět sám sebou

Ricciardo je opět sám sebou

Opět věří, že patří mezi nejlepší.

Tohle je teprve druhý víkend Daniela Ricciarda od zranění v Nizozemsku. A zatím velmi úspěšný. Svou rychlost naznačil již ve druhém tréninku, kdy obsadil šesté místo. Čtvrté místo v kvalifikaci je ohromným překvapením pro fanoušky, pro jeho tým i pro samotného Australana. Ve voze AlphaTauri byl rychlejší než domácí Sergio Pérez a pouze o desetinu vteřiny pomalejší než Max Verstappen. Spolu s první řadou Ferrari se jedná o největší překvapení kvalifikace, ale Ricciarda v první řadě by netipoval opravdu nikdo.

Tento víkend jsme použili trochu jiné nastavení. Vím, že jsem letos moc nezávodil, ale přesto se opět cítím jako moje staré dobré já,“ řekl Australan. „Opět věřím, že dokážu podávat výborné výkony.

Hodně věcí se mi vrátilo a s nimi i sebedůvěra. Ráno jsem byl ve třetím tréninku až devátý a vůbec jsem nebyl spokojen s mým nejrychlejším kolem. Ale místo frustrace jsem věřil, že v kvalifikaci zajedu čisté kolo a dostanu se hluboko do první desítky. Od prvního kola jsem cítil jistotu. Čtvrté místo asi nikdo nečekal, ale já jsem od začátku nemyslel na to, jestli se dostaneme do Q3, ale jaké místo ve Q3 obsadíme.

Starý Ricciardo se vrátil. Foto: AlphaTauri

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: AlphaTauri