Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Prodrive nehodlá zvažovat F1 minimálně do roku 2013

Prodrive nehodlá zvažovat F1 minimálně do roku 2013

Tým má v tuto chvíli jiné priority, u F1 si počká na nová pravidla.

Šéf Prodrive David Richards se nechal slyšet, že jeho společnost nebude zvažovat svůj vstup do Formule 1 nejméně do roku 2013, kdy v platnost vstoupí radikální změny pravidel o motorech, a raději se zatím bude soustředit na jiná odvětví motoristického sportu.

Prodrive byl jedním z týmů, které se ucházely o vstup do Formule 1 v loňské sezóně, nakonec ale nebyl přijat. A ačkoliv FIA po neúspěchu USF1 loni znovu otevřela výběrové řízení, Prodrive už se nepřihlásilo.

Richards nyní říká, že pokud bude o Formuli 1 uvažovat, stane se tak nejdřív před sezónou 2013, kdy do hry vstoupí nové turbomotory. Jeho společnost totiž nyní své úsilí směřuje do Mistrovství světa rally a Le Mans.

"My vždycky všechno bedlivě sledujeme, ale mou aktuální prioritou je podpořit Mini a připravit ho pro Mistrovství světa rally a učinit Aston Martin konkurenceschopným ještě do Le Mans," řekl Richards při své účasti na Autosport International Show.

"Nejbližším příštím bodem k pomýšlení na Formuli 1 je samozřejmě rok 2013, v té době totiž v platnost vstoupí obrovské změny pravidel, a pokud byste přihlášku zvažovali, pak tohle by byla ta správná doba."