Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Räikkönen hned napoprvé nadchl, říkají u Lotusu

Räikkönen hned napoprvé nadchl, říkají u Lotusu

"Bylo zcela evidentní, že pracujeme s bývalým šampionem."

Kimi Räikkönen hned při svém prvním dni zpátky za volantem vozu Formule 1 udělal dobrý dojem, takový je názor ředitele traťových operací Lotusu Alana Permaneho.

Räikkönen tráví dva dny na okruhu Ricarda Torma nedaleko španělské Valencie, kde od Lotusu dostává možnost znovu si zvyknout na vůz F1, než budou zahájeny oficiální předsezónní testy.

Tým sice nezveřejnil žádné časy z dnešních jízd a Räikkönenova rychlost by stejně vzhledem k použití demonstračních pneumatik Pirelli a dva roky starého vozu nebyla reprezentativní, Permane však tvrdí, že Fin své kvality i tak ukázal.

"Už od první jízdy byl víceméně v tom," řekl Permane pro BBC Sport. "Je velice těžké odhadovat, kde by měl být, ale už při první jízdě měl docela slušné tempo. Během dne už moc na rychlosti nezískal.

Nevidím žádný důvod, proč by neměl být rychlý, je vidět, že je to velice, velice zkušený jezdec. Bylo zcela evidentní, že pracujeme s bývalým šampionem. Byl to dobrý den."

Permane dodal, že nechápe, proč má Räikkönen reputaci mlčenlivého a nekomunikativního člověka, jeho zkušenost s Finem prý totiž byla zcela odlišná.

"Musí mít dvě tváře, jednu pro (média)," řekl Permane. "Je úplně normální. V pohodě s námi seděl a mluvil o autě tak dlouho, jak bylo potřeba. Je velice otevřený."