Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Räikkönen vynechá zbývající závody sezóny

Räikkönen vynechá zbývající závody sezóny

Fin se rozhodl podstoupit operaci zad.

Kimi Räikkönen vynechá zbývající dvě velké ceny letošní sezóny Formule 1 v USA a Brazílii, rozhodl se totiž podstoupit operaci zad.

Finský závodník byl středem pozornosti okolo závodů v Indii a Abú Zabí, kdy se spekulovalo, že by kvůli přetrvávajícím neplněným finančním závazkům ze strany Lotusu mohl vynechat zbytek sezóny. V paddocku Velké ceny Abú Zabí však obě strany dospěly k dohodě, která měla zaručit Räikkönenův start v Austinu a Interlagosu.

Räikkönen se však rozhodl místo posledních dvou závodů řešit své potíže se zády, které jej málem donutily vynechat letošní závod v Singapuru. Fin tak místo do USA poletí do Švýcarska, aby podstoupil operaci zad.

Manažer šampiona z roku 2007 Steve Robertson Räikkönenovu absenci potvrdil. Fin díky absenci v USA a Brazílii získá více času pro svou rekonvalescenci. Pokud by totiž operaci podstoupil až po sezóně, mohlo by jeho zotavování narušit začátek spolupráce s Ferrari.

Robertson v rozhovoru pro Autosport sdělil: "V ideálním případě by bylo hezké dokončit sezónu s Lotusem v posledních dvou velkých cenách. Nicméně, vzhledem k silné bolesti, kterou Kimi trpí, to bohužel není možné."

Lotus se zatím nerozhodl, koho posadí do svého vozu místo Räikkönena. Logickou volbou je v tuto chvíli rezervní pilot týmu Davide Valsecchi, ve hře však mohou být také další volní závodníci.

Není také jisté, jak Räikkönenova absence ovlivní finanční spor, který, zdálo se, byl v rámci Velké ceny Abú Zabí dočasně vyřešen.