Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Záda mě v závodě netrápila, přiznal Räikkönen

Záda mě v závodě netrápila, přiznal Räikkönen

Hrozilo přitom, že Fin do víkendu vůbec nenastoupí.

Kimi Räikkönen po Velké ceně Singapuru prohlásil, že v závodě bolest zad, která jej trápila během víkendu, vůbec nepociťoval.

Fin, který v nedělním závodě po startu ze 13. pozice dojel třetí, však připustil, že je to problém, který by měl vyřešit před nadcházející Velkou cenou Koreje a zejména pak před příští sezónou, kdy přestoupí do Ferrari.

Má se za to, že problémy se zády, které Fina o uplynulém víkendu trápily, mají svůj původ v havárii při testech s vozem Sauber v Magny-Cours v roce 2001. Bolest přitom byla podle Räikkönena tak velká, že hrozila jeho neúčast v závodě.

"V závodě jsem to moc necítil," řekl. "Včera to nebylo ideální a já skoro nemohl řídit.

Se třetím místem musíme být spokojeni a pro další závod můžeme problém vyřešit.

Není to poprvé, co jsem měl nějaké problémy se zády a vím, že přes zimu na tom musím zapracovat, takže uvidíme, co se dá dělat.

Teď to není na 100% v pořádku. Mám dva týdny na odpočinek a na to, abych to dal do pořádku. Udělali jsme maximum, a dnes jsem nemohl dosáhnout na lepší výsledek."


Räikkönen se na pódiové umístění dostal sedm kol před cílem, kdy si vnějškem poradil s mclarenem Jensona Buttona. Svůj manévr však Fin nepovažuje za nějak výjimečný.

"Možná to vypadalo obtížněji, než to bylo," řekl Räikkönen. "V ideální stopě máte větší přilnavost a na vnějšku můžete lépe odhadnout brzdný bod.

Není to snadné, ale podařilo se mi jej předjet, a to je hlavní."