Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Räikkönenova bolest zad je následkem dávné havárie

Räikkönenova bolest zad je následkem dávné havárie

V roce 2001 Fin tvrdě havaroval při testech.

Problémy se zády, které o tomto víkendu trápí Kimiho Räikkönena, se podle Autosportu dají připsat havárii, kterou Fin absolvoval v roce 2001.

Fin před dvanácti lety při své premiérové sezóně ve Formuli 1 v barvách Sauberu absolvoval těžkou havárii během testů na francouzském okruhu v Magny-Cours.

Räikkönen v rychlé šikaně Imola vedoucí k zatáčce Chateau d'Eau nezvládl svůj monopost a zezadu tvrdě narazil do bariéry.

Následně byl převezen do nemocnice na preventivní prohlídku. Z nehody Fin vyvázl bez vážnějších zranění, jeho současné problémy se zády se však dají připsat právě této havárii.

A o tomto víkendu při Velké ceně Singapuru se bolest zad znovu ozvala. Lotus proto připravoval svého rezervního pilota Davide Valsecchiho, který by usedl do vozu, pokud by Räikkönen nebyl schopen absolvovat kvalifikaci.

Mistr světa z roku 2007 však nakonec do kvalifikace nastoupil. Nedostal se však dále než do její druhé části a vyjel si až třináctou pozici, která je jeho nejhorším kvalifikačním výsledkem v letošní sezóně. Podle Räikkönena byla bolest zad v kvalifikaci mírnější než ve třetím volném tréninku.

Räikkönen se večer po kvalifikaci vrátil do hotelu, kde bude před závodem odpočívat.