Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Lotus pro Hockenheim plánuje "zajímavá" vylepšení

Lotus pro Hockenheim plánuje "zajímavá" vylepšení

Rád by získal první letošní vítězství.

Tým Lotus podle svých slov přiveze do Německa "zajímavá" vylepšení. Chce tak najít ten potřebný kousek, který mu chybí k první výhře.

Jezdci týmu z Enstone letos již několikrát bojovali i vítězství, nikdy ovšem zatím nevystoupali na nejvyšší stupínek.

Nicméně, vzhledem k profilu okruhu Hockenheim, na kterém se letošní Velká cena Německa jede, si je tým jistý, že by vylepšení, která přiveze, mohly zvýšit jejich šance.

Technický ředitel James Allison řekl: "Jsem z toho docela nadšený. Vypadá to, že jsme závod od závodu silnější. V Německu by mělo být celkem teplo, a veškeré parametry okruhu nás pouze naplňují důvěrou, takže jsem v tomto ohledu pozitivní.

Jsem také nadšený z toho důvodu, že do Německa vezeme pár zajímavých vylepšení a jsme zvědaví, jak budou fungovat."


Radost Lotusu ovšem trochu kazí penalizace Romaina Grosjeana za výměnu převodovky, která jej odsune na startu o pět míst dozadu. Dostat vůz týmu do předních řad na startu tak bude čistě na Kimim Räikkönenovi.

Sám Fin si je celkem jistý tím, že může na Hockenheimu předvést dobrou formu, a to i přesto, že v Německu nikdy ve své kariéře nevyhrál.

"Máme dobré auto, docela rozumíme pneumatikám, ukázali jsme, že můžeme být rychlí a závod, no... není důvod, abychom s ostatními nebojovali o další pódiové umístění,"
řekl mistr světa z roku 2007.

"Teplé počasí by bylo dobré. Na Hockenheimu je obvykle velké horko a každý má problémy s odcházením pneumatik. Našemu autu ale teplé počasí vyhovuje. Vůz preferuje vysoké teploty a při dlouhých jízdách to není tak obtížné na pneumatiky. V Německu nás čeká pravé letní počasí."