Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Chilton je se svým debutem spokojen

Chilton je se svým debutem spokojen

Brit při prvním tréninku vystřídal Charlese Pica.

Max Chilton si dnes užil bezproblémové první představení při víkendu Formule 1, když s Marusií absolvoval první volný trénink na Velkou cenu Abú Zabí.

Britský pilot si na své konto připsal 22 kol, přičemž to nejrychlejší mělo hodnotu 1:48.887 a bylo jen o sekundu pomalejší než čas týmového kolegy Tima Glocka.

"Můj první volný trénink probíhal tak hladce, jak jen jsem si mohl přát a děkuji týmu Marussia F1 za tuto příležitost," řekl Chilton.

"Během dne jsem se nepřestal smát. Na tuto příležitost jsem se těšil několik týdnů a teď, když ten moment nastal, musím přiznat, že jsem byl trochu nervózní. Chtěl jsem, aby vše šlo hladce a abych na trati strávil co nejvíce času.

Nakonec jsme se kvůli životnosti pneumatik rozhodli pro dva delší stinty na osm kol, během kterých jsem se pustil do náročných testů komponent, procedur a systémů.

Při první jízdě jsem byl rád, že jsem se okamžitě zlepšovat a následně jsem v tom pokračoval. Doufal jsem, že tomu tak bude i při druhé jízdě, ale bohužel jsem se dostal do provozu s jezdci HRT.

Určitě to mohlo být lepší a z toho jediného jsem frustrován v jinak památném dni. Tým mi velmi pomáhal a děkuji svému týmu inženýrů a lidem, kteří se starali o auto, díky kterým jsem se cítil jako doma."