Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Button: Lewis hrál psychologické hry i se mnou

Button: Lewis hrál psychologické hry i se mnou

Hamiltonův bývalý kolega věří hlavně Rosbergově inteligenci.

Pokud je po začátku sezóny něco jasné, pak to, že Mercedes udělal rozhodný krok k zisku prvního Poháru konstruktérů i k oslavám prvního mistrovského titulu od roku 1955. Rozhodnout by se mělo mezi Lewisem Hamiltonem a Nicem Rosbergem. Němec má však na kontě pouze jediné vítězství, zatímco Hamilton se těšil již čtyřikrát v řadě. Rosberg navíc vyhrál pouze závod, ze kterého musel jeho kolega odstoupit kvůli poruše.

Jenson Button však věří, že se Rosberg ještě vzchopí a nenechá se psychicky položit.

"Jsem si jistý, že se začnou hrát psychologické hry, tedy pokud se nehrají již nyní. Na mě se také pokoušel zahrát pár věcí…“, prozradil novinářům Hamiltonův krajan a bývalý týmový kolega.

Na určitý typ jezdců takové hry opravdu platí, ale jiné pouze posílí. Nico je dost inteligentní na to, aby rozeznal, zda Lewis něco hraje nebo ne. Pokud mu tedy nedokáže ublížit, tak mu vlastně pomůže."

Button přesto považuje Hamiltona za velmi výjimečného jezdce: "Lewis nyní přímo protéká sebejistotou a je těžkým soupeřem i v dny, když se mu vlastně velmi nedaří."

Na závěr rozhovoru ještě Button trochu uklidnil fanoušky. Podle jeho mínění se bude Mercedes pokoušet poskytnout oběma jezdcům vždy rovné podmínky: "Vím, že máme za sebou jen 5 závodů, ale už nyní mají tak velký náskok, že nemají žádný důvod soustředit se pouze na jednoho z nich. Uvědomují si, že pro ně bude lepší, když divákům nabídnou pořádnou show. Myslím, že budou velmi spravedliví a že budou hrát férově."