Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Button: V Kanadě bude Hamilton neporazitelný

Button: V Kanadě bude Hamilton neporazitelný

Jezdec McLarenu pokračuje v předpovědích

Před Velkou cenou Monaka se podařilo Jensonu Buttonovi předpovědět velké zhoršení vztahů mezi jezdci Mercedesu i začátek hraní psychologických her. Brit přitom vycházel z vlastních zkušeností, které nasbíral během společného působení s Hamiltonem v McLarenu mezi lety 2010 a 2012.

Tentokrát se však rozhodl Nicovi Rosbergovi poradit, aby se raději svému týmovému kolegovi nestavěl do cesty. Hamilton se prý obyčejně po hořkých porážkách vrací silnější a odhodlanější než kdy jindy.

"Ať už to (výjezd mimo trať v kvalifikaci) Nico udělal schválně nebo ne, Lewise i tak nepřesvědčí, že to neudělal záměrně", vysvětluje Button. Všichni bychom se tedy měli před Kanadou připravit na odhodlanějšího Lewise Hamiltona. Dobře si pamatuji, jaké to bylo, když jsme se v některém ze závodů dostali do souboje nebo když se Lewis dostal do sporu se mnou nebo s týmem. V takových chvílích byl vždy velmi emocionální a přímočarý a v následujícím závodě mě obyčejně totálně zničil. Jednoduše se vrátil do hry silnější než předtím."

Button si vzpomněl i na příklad takové Hamiltonovy reakce z roku 2012. Do kvalifikace na Velkou cenu Belgie nastoupil Hamilton chybou týmu s nesprávným nastavením vozu a musel startovat ze 7. pozice, zatímco Buttonovi se podařilo vyhrát nejprve kvalifikaci a pak i závod. V následující velké ceně byl rozzlobený Hamilton nejrychlejší ve dvou trénincích a vyhrál kvalifikaci i nedělní závod.

"Ve Spa jsme měli nějaký problém a naše vozy generovaly rozdílnou úroveň přítlaku. Samozřejmě že se mu to ani trochu nelíbilo", vzpomíná Button. "Nenesl to dobře, ale v následující velké ceně byl naprosto neporazitelný. Je skvělým jezdcem a jen tak se nezlomí.

Vím, že má rád kanadskou trať a myslím, že bude nedostižný."

Hamilton získal svou první pole position i své první vítězství v roce 2007 právě na okruhu Gillese Villeneueva a pak byl nejrychlejší i v roce 2010 a 2012.

VC Německa - McLaren - Jenson Button, Lewis Hamilton