Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ještě jedna naděje pro Marussii?

Ještě jedna naděje pro Marussii?

Dražba byla odložena.

Dražba vybavení Marussie byla odložena z důvodu nové naděje na záchranu týmu. Stáj vynechala poslední 3 závody sezóny 2014 a kvůli dluhům přešla do rukou správce. Ten se dlouho neúspěšně pokoušel najít kupce a 7. listopadu vyhlásil ukončení obchodní činnosti mateřské společnosti Manor. Méně potřebné vybavení bylo prodáno již v prosinci, díky čemuž se odstranila část dluhů a americký Haas F1 se už připravuje na obsazení továrny v Banbury. Společnost Manor však stále vlastní nejnutnější vybavení a loňské vozy, s nimiž by díky výjimce mohl absolvovat i další sezónu. Další cennou položkou je však místenka v šampionátu F1 a zdá se, že o ni někdo projevil vážný zájem.

"Odložení aukce nám dává trochu více času," řekl pro BBC John Booth, (bývalý) šéf týmu, který šance na úspěšnou záchranu týmu označil za "poměrně vysoké".

Více řekl Sky Sports Graeme Lowdon, bývalý sportovní ředitel: "Technicky je to proveditelné. Manor je v motorsportu již dlouhou dobu, má svou cenu a je důležitý pro mnoho lidí a mnoho fanoušků. Teď to nemáme lehké ale velmi, velmi se snažíme a tým se stále ještě může dostat na start první velké ceny. Myslím, že by to potěšilo celou F1 a hlavně naše fanoušky. Být členem takového týmu je velmi vzácná věc, a když jste jednou jeho součástí, nechcete se toho jen tak vzdát."

Pokud má ale Manor opravdu včas odeslat veškeré vybavení do australského Melbourne, zůstává na uzavření obchodu jen pár týdnů. Společnost přitom jenom Ferrari dluží 21.2 milionu eur a dalších 9 milionů McLarenu.