Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Šokující návrat Marussie?

Šokující návrat Marussie?

Někdo za ní zaplatil vstupní poplatek.

S Marussii jsme se "definitivně" loučili již v listopadu, když její mateřská společnost oznámila ukončení obchodní činnosti a správcovská společnost začala s přípravou dražby. V prosinci byl prodán méně potřebný majetek (staré vozy a pod.) a továrnu získal americký tým Haas F1, aby ji v lednu začal předělávat na své evropské sídlo a logistické centrum. Marussia však začala vstávat z popela.

22. ledna se s neznámým zájemcem setkal Bernie Ecclestone, který ho označil za osobu "která chce a může koupit Marussii". Správce zároveň pozastavil aukci, ale od té doby bylo kolem tohoto týmu dva týdny ticho. Až dnes přišla pozitivní zpráva, že někdo jménem Marussie zaplatil Mezinárodní automobilové federaci vstupní poplatek. Jde o půl milionu dolarů, který v případě odřeknutí účasti nebude vrácen. Někdo to tedy s Marussii asi myslí opravdu vážně.

"Od jmenování správců probíhala jednání s několika zájemci, aby se zajistila dlouhodobá budoucnost týmu," píše se v tiskové zprávě od správcovské společnosti FRP Advisory. "Můžeme potvrdit, že jednání pokračují směrem k dlouhodobě životaschopnému řešení a účasti týmu v sezóně 2015."

Dnem s velkým D má být 19. únor, kdy má být na světě dohoda s věřiteli Marussie, čímž by se společnost dostala zpod dohledu správcovské společnosti. Pokud se to podaří, tak tým pravděpodobně změní jméno a bude muset změnit také adresu, pokud se tedy nedohodne s Haasem. Poslední překážkou by ještě mohla být Strategická skupina F1. FIA již vydala souhlas, aby Marussie i Caterham v případě záchrany mohly další rok používat monoposty vyhovující technickým předpisům sezóny 2014, ale bude nutný také souhlas Strategické skupiny.