Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Manor: Bez Bianchiho bychom už neexistovali

Manor: Bez Bianchiho bychom už neexistovali

Body z Monaka byly klíčové při záchraně týmu.

Marussia ani pod novým jménem nezapomíná na svého bývalého jezdce, Julese Bianchiho, který během nehody ve Velké ceně Japonska 2014 utrpěl vážná poranění mozku. John Booth nevěří, že by se tým podařilo zachránit bez Bianchiho dvou bodů a devátého místa v poháru konstruktérů, které jimi vybojoval.

"Téměř každý den myslím na Julese a na to, že měl být s námi v Melbourne a těšit se s námi," řekl šéf Manoru F1 v rozhovoru pro francouzský Auto Hebdo. "Nebyli jsme schopni dostat vozy na trať, ale přesto jsme zvítězili a doufám, že Jules vyhraje svůj boj. Bez něj, bez loňských dvou bodů z Monaka, bychom tu nebyli. Nakonec právě ty přesvědčily nové investory o potenciálu tohoto týmu. Dostali jsme se z nejhoršího a nepochybuji, že i Jules to dokáže. Že jsme byli schopni přes zimu znovu všechno vybudovat je důkazem toho, že silná vůle i hory přenáší a že naděje neumírá, dokud nepřestaneme věřit. Já v to věřím. Manor v to věří."

Nové zprávy o Bianchiho zdravotním stavu nepřicházejí už od prosince minulého roku, kdy jeho rodina oznámila, že lékaři začali s jeho rehabilitací. Závodník už tehdy nebyl udržován v umělém spánku a dýchal bez pomoci přístrojů, ale pravděpodobně se neprobral z kómatu.