Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Francie truchlí za Julesem Bianchim

Francie truchlí za Julesem Bianchim

Francie truchlí za Julesem Bianchim.

Francie, jedna z kolébek motorsportu, truchlí nad ztrátou jednoho ze svých nejlepších, nejtalentovanějších a nejoblíbenějších jezdců.

Francois Hollande, prezident Francouzské republiky: "Francouzský motorsport přišel o jednu ze svých největších nadějí. Upřímnou soustrast rodičům, celé rodině a všem jeho blízkým."

Nicolas Deschaux, prezident Francouzského svazu motorsportu (FFSA): "Jeho odchod mě nesmírně zarmoutil. Byl to nesmírně sympatický a milý člověk, každý v padoku ho miloval. Byl ztělesněním radosti ze života, upřímnosti a laskavosti, ale na trati se z něj stával velký bojovník. Spolu s Romainem Grosjeanem, Jean-Ericem Vergnem a Charlesem Picem pomáhal vrátit Francii na mapu Formule 1. Měl obrovský talent a mohl se dostat do nejlepších týmů tohoto sportu. Julesova smrt v nás zanechala velkou prázdnotu."

Jean Alesi, vítěz Velké ceny Kanady 1995: "Jules byl velkou nadějí francouzského motorsportu. Byl lepší než vůz, ve kterém jezdil, co předvedl získáním dvou bodů v Monaku. Ty body pomohly zachránit jeho tým. Byl to velký šampion. Alespoň částečně žil svůj sen stát se pilotem Ferrari, byl jejich oficiálním náhradním jezdcem a vícekrát s týmem testoval. Čekal na velký průlom a nepochybuji, že jeho čas by určitě přišel, kdyby se věci odehrály jinak.
Patřím ke generaci jezdců, kteří byli svědky havárie Ayrtona Senny a ani jsme si nedokázali představit, že po vší té práci odvedené na bezpečnosti okruhů i vozů se ještě může stát taková tragédie."

Alain Prost, čtyřnásobný mistr světa: "Je to strašné, především pro jeho rodinu a přátele. Po tom, co se mu stalo v Japonsku, není tato zpráva až takovým překvapením. Věděli jsme, že šance na pozitivní vývoj asi, bohužel, nebudou velké, ale přesto to velmi bolí. Měl pouze 25… Mám syna, kterému je 25.

Julesova kariéra v nižších sériích byla velmi přímočará a patřil k pár jezdcům s velkou šancí jednou závodit za špičkový tým, možná za Ferrari. Byl to velký bojovník. Dva týdny před tou nehodou jsme si já, Jean-Éric Vergne a Jules udělali výlet na kolech. I tam jsem měl možnost pozorovat jeho mimořádně bojovného ducha."