Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Manor čeká smutný návrat do Monaka

Manor čeká smutný návrat do Monaka

Loni tam členové týmu slavili Bianchiho body.

Zatímco Jules Bianchi ve francouzské nemocnici nadále bojuje o návrat do života, jeho bývalý tým se vrací do Monaka, na místa jeho největšího sportovního úspěchu. Bianchi tam loni získal deváté místo a spolu s ním první dva mistrovské body pro sebe i svůj tým Marussia F1. Stáj si od té doby prošla finanční krizí a hrozil jí zánik, ale letos se její vozy přece jen vrátily na starty velkých cen. Pro záchranu týmu, který se vrátil k původnímu menu Manor, byly klíčové právě ty dva Bianchiho body, díky kterým tým loni skončil na 9. místě Poháru konstruktérů a letos měl nárok na podíl z příjmů Formule 1.

Manor má zcela novou jezdeckou sestavu, ale mnoho členů týmu zůstalo a návrat na místo, kde loni slavili spolu s mladým pilotem, pro ně nebude jednoduchý.

"Může to znít zvláštně, ale vrátit se tam je obtížnější než vybrat se do Suzuky, protože máme mnoho radostných vzpomínek," řekl Graeme Lowdon, sportovní ředitel Manoru. "Myslím, že to vyvolá hodně emocí, protože ta místa máme spojená s velmi, velmi šťastným obdobím.

Měli jsme tehdy víkend jako na horské dráze s penalizacemi, výměnou převodovky, předjížděcími manévry, výjezdy bezpečnostního vozu… Nic nechybělo. Opravdu to bylo jako na horské dráze, ale vzpomínám na chvíli, když Jules protnul cílovou čáru. Pro každého v týmu to bylo úžasné. Každý se bude muset na chvíli ponořit do vlastních myšlenek a probrat se šťastnými vzpomínkami."