Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Jules Bianchi zemřel

Jules Bianchi zemřel

Odpočívej v pokoji

Rodina Julese Bianchiho oznámila, že 25letý závodník Formule 1 v pátek večer zemřel.

Jeho rodiče, bratr a sestra poděkovali personálu francouzské i japonské nemocnice a všem ostatním lékařům, kteří mu pomáhali v jeho posledním boji. Také děkují všem Julesovým kolegům, přátelům, fanouškům a všem, kteří ho v posledních měsících podporovali.

Rodina zesnulého zároveň požádala o respektování jejího soukromí během tohoto těžkého období.

Smrt Julese Bianchiho je následkem nehody v loňské Velké ceně Japonska. Mladý Francouz na mokré trati přišel o kontrolu nad vozem a osudným se mu stalo, že jeho monopost narazil do mobilního jeřábu odvážejícího vůz Adriana Sutila. Při tvrdém nárazu utrpěl těžká poranění hlavy. Lékařům v japonské nemocnici se podařilo jeho stav stabilizovat, ale z kómatu se už nikdy neprobral.

Jules Bianchi po přestupu z motokár do monopostů vyhrál francouzský šampionát Formule Renault 2.0, závod F3 Masters i Eurosérii F3. Po vítězstvích v GP2 i ve Formuli Renault 3.5 se stal testovacím jezdcem Ferrari i Force Indie, otevřela se mu brána do Ferrari Driver Academy a v F1 závodil dva roky v barvách týmu Marussia.

V roce 2014 se mu v Monaku podařilo získat historicky první 2 body tohoto týmu, čímž mu zajistil 9. místo v Poháru konstruktérů a finanční odměnu, která pomohla tým zachránit před krachem.

Formule 1 se ponořila do černého smutku, piloti vzpomínají na svého talentovaného kolegu a spolu s ostatními lidmi z padoku i fanoušky posílají Bianchiho rodině upřímnou soustrast.

VC Malajsie - Marussia - Jules Bianchi
VC Koreje - Marussia - Jules Bianchi
VC Indie - Marussia - Jules Bianchi