Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamilton mezi deseti nejlépe placenými sportovci

Hamilton mezi deseti nejlépe placenými sportovci

Kolik milionů mu ročně přibude na účet?

Forbes zveřejnil svůj pravidelný žebříček nejlépe vydělávajících sportovců světa. F1 má zastoupení na hranici první desítky, Desátou pozici obsadil Lewis Hamilton.

Trojnásobný mistr světa a druhý muž loňského šampionátu dostal za uplynulých dvanáct měsíců 38 milionů amerických dolarů, které mu na účet poslal jeho zaměstnavatel, tým Mercedes. Dalších osm milionů dostal od osobních sponzorů, hlavně za prezentování značek L'Oreal, Monster a Bombardier.

Ve druhé desítce se umístili Sebastian Vettel a Fernando Alonso. Vettel by měl u Ferrari vydělávat stejně jako Hamilton u Mercedesu, jenže ať už kvůli smluvním podmínkám s italským týmem, nebo vlastní chybou, mu jeho sponzoři poslali pouze 500 tisíc dolarů. Nikdo jiný z prvních třiceti příček žebříčku nedostal od osobních sponzorů tak málo. Alonsovi údajně McLaren platí o čtyři miliony méně, než dostávají jezdci bojující o letošní titul, a jeho sponzoři mu poslali další dva miliony.

Od nejlépe placeného sportovce planety má Hamilton pořádně velký odstup. Christiano Ronaldo dostal 58 milionů od Realu Madrid a dalších 35 milionů dolarů od sponzorů. A co se jich týče, největší oblibě se u nich těší Roger Federer. Jeho osobní sponzoři mu za uplynulý rok zaplatili 58 milionů dolarů.