Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Poslední Palmerův závod za Renault

Poslední Palmerův závod za Renault

Hülkenberg do cíle nedojel, zradilo ho DRS

Nedělní závod byl poslední pro Jolyona Palmera v barvách Renaultu. Jelikož kvůli penalizaci startoval až z osmnáctého místa, i přes dobrou závodní rychlost se s týmem loučil bez získaného bodu. Také Nico Hülkenberg jel dobrý závod a v závěru bojoval o body, bohužel pro něj musel odstoupit kvůli problému s DRS.

Můj poslední závod se mi celkem povedl. Startoval jsem zezadu a dokázal se vyšplhat až na jedenácté místo. Být závod o kolo delší, možná bych se mohl dostat i na body.“ Pak už Palmer rekapituloval své působení u Renaultu: „Byla to těžká sezona, ale tým i já jsme toho hodně zvládli. Byl jsem tu od počátku nové éry týmu. Ušli jsme společně dlouhou cestu a já si to moc užíval. Přeji všem v Renaultu do budoucna jen to nejlepší.

Je to frustrující, protože dnes jsem měl velkou šanci získat body,“ neskrýval své rozhořčení Hülkenberg po vypadnutí ze závodu. Cítil, že v závěru by se mohl prokousat startovním polem výš. „Měl jsem čerstvé supersofty na poslední krátký stint. Hned po výjezdu z boxů jsem předjel toro rosso a útočil na oba jezdce Haasu. Je to škoda, protože rozbitý malý díl v mechanismu DRS způsobil, že se zadní křídlo nemohlo zavřít. Musíme se na to podívat, protože jsme dnes promarnili dobrou příležitost. Každopádně rychlost byla dobrá a tak očekávám zisk bodů v posledních čtyřech závodech.