Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Leclerc vyhrál VC Vietnamu na okruhu v Melbourne

Leclerc vyhrál VC Vietnamu na okruhu v Melbourne

Norris se nekvalifikoval, telefonoval s Verstappenem

Pokud jste to včera nesledovali, vězte, že Velkou cenu Vietnamu na okruhu v Melbourne ovládl Charles Leclerc.

Soutěžilo se v herním simulátoru F1 2019, který přirozeně neobsahuje nový vietnamský městský okruh, takže se využil virtuální australský Albert Park. Ve společnosti profesionálních jezdců, špičkových e-závodníků i pár celebrit vynikl Leclerc ve voze svého týmu Ferrari. Startoval z pole position a zvítězil systémem start-cíl. Za ním skončil junior Renaultu Christian Lungaard a třetí v cíli byl williams George Russella.

"Tohle závodění je v některých ohledech ještě náročnější než to v reálných vozech," řekl vítěz. "Normálně sedím ve voze a cítím, co se s ním právě děje. Tady musíte vše odhadnout hlavou. Sedíte v křesle a necítíte přetížení jako v reálu. Přesto jsem se potil jako blázen. Ne proto, že by to byl fyzicky náročný závod, ale pouze kvůli tomu, že jsem se tolik koncentroval. Ale byl to super závod."

Obohacením byl stream Landa Norrise. Norrisovi, který je jinak nadšencem virtuálního závodění, se nějak podařilo nekvalifikovat do závodu, který tak sledoval pouze jako divák. Během živého vysílání mu zatelefonoval Max Verstappen, jenž nemá o F1 2019 vysoké mínění. Verstappen Norrisovi kamarádsky poradil, že takovou hru nestačí odinstalovat, že musí hodit do koše celý počítač. Oba se podivili, že postarší Jenson Button se ve virtuálním závodu aktuálně držel na devátém místě. Kluci se chystají hrát Rocket League. Norrise tam prý můžeme hledat pod přezdívkou Max Verstappen 2, Verstappen se údajně registruje jako Max Verstappen 69.

Zdroj: FORMULE.cz