Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

David Schumacher bude pokračovat ve FIA F3

David Schumacher bude pokračovat ve FIA F3

Přesune se k Tridentu

Davida Schumachera budeme ve startovním poli FIA F3 vídat také letos. Syn vítěze šesti velkých cen formule 1 Ralfa Schumachera přestupuje k týmu Trident. V barvách této stáje německý pilot odjel tři z celkových čtyř dní loňského posezonního testování.

„Z toho, že letos budu závodit za Trident, jsem nadšený. Myslím si, že máme velkou šanci. Tým odvedl během testů v Barceloně a v Jerezu velmi dobrou práci a auto bylo úžasné. Na tuto sezonu se těším. Cítím, že je tým zapálený pro to, co dělá. Z letošní sezony mám tedy skvělý pocit,“ řekl Schumacher.

Optimistický je také šéf stáje Giacomo Ricci: „David má velký potenciál. Myslím si, že může ukázat mnohem více. K tomu, aby dosáhl zajímavých výsledků, mu nic nechybí. Během loňských posezonních testů mohl Trident porovnat s ostatními týmy (jeden den jel s Premou – pozn. red.). Jsme proto hrdí, že se rozhodl pro nás. Navázali jsme skvělé vztahy. Kromě toho také pracujeme rychle. Jsem si jistý, že to letos povede k velmi dobrým výsledkům,“ uvedl.

David Schumacher bude letos závodit za Trident. Foto: Trident

Pro Schumachera letos půjde o třetí sezonu ve FIA F3. Poprvé se v šampionátu objevil v roce 2019, kdy v posledním podniku sezony v Soči nahradil u Camposu zraněného Alexe Peroniho. Během roku 2020 pak odjel prvních šest podniků za Charouz Racing System a poslední tři za Carlin. Na své první body ale stále čeká. Jeho dosud nejlepším výsledkem je 12. místo z úvodního závodu druhého podniku loňské sezony na Red Bull Ringu.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Carlin