Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Davida Schumachera čeká premiéra ve F3

Davida Schumachera čeká premiéra ve F3

V Soči nahradí Peroniho

V rámci doprovodného programu Velké ceny Ruska uvidíme závodit hned dva piloty s příjmením Schumacher. Kromě Micka Schumachera ve F2 totiž bude v Soči bojovat o mistrovské body také jeho bratranec David.

Potomka dalšího bývalého pilota F1 Ralfa Schumachera totiž čeká debutové představení ve F3, které absolvuje v barvách týmu Campos. U španělské stáje zaskočí za zraněného Alexe Peroniho, který si při nehodě v Monze přivodil zlomeninu obratle a finálové klání letošního ročníku tak bude nucen vynechat.

Alexe Peroniho nahradí v Soči ve voze se startovním číslem 23 David Schumacher.

 „Jsem opravdu šťastný, že se budu moci připojit k týmu Campos Racing. Bude to můj první start s takovým vozem. Proto je třeba být realistický a zaměřit se zejména na to, abych se naučil co nejvíce,“ zůstává Schumacher před svou premiérou v šampionátu nohama na zemi.

Německého závodníka můžeme v letošním roce vídat v závodech regionálního evropského formulového šampionátu a v sérii, kde se mimo jiné objevuje i český jezdec Tom Beckhäuser, si rozhodně nevede špatně. Již ve třech případech se totiž radoval z vítězství a dva podniky před koncem sezony figuruje v průběžném pořadí na bronzové příčce.